Visit to a Small Planet question answers play 2 First Year English

Exam-optimized Visit to a Small Planet Question Answers

Contents

One-Act Play Visit to a Small Planet Question Answers Notes English 1st Year Book III

You felt the difference, didn’t you? Easy yet exam-optimized, short yet perfect, precise yet top-scoring are some of the exceptional traits that make Visit to a Small Planet question answers stand surer and superior. Only important questions have been selected and answered by a seasoned lecturer in English.

Though the length of the English play 2 class 11 question answers has been maintained to the minimum, each answer fully conforms to your examination requirements to earn you the maximum score. In fact, all the relevant information has been compacted into fewer words.

The English play 2 class 11 question answers notes aim at making preparation for exams ‘easier than the easiest’ for you while precisely focusing on the exam needs. So, you can rest assured to get 100% score while enjoying extra ease.

Also read:

Top 10 Exceptional Traits of Visit to a Small Planet Question Answers

  1. Maximum wording from the question for convenience & relevance
  2. Time/tense of the question preserved
  3. Easy-to-learn yet exact
  4. Quick to comprehend
  5. Short yet standard and perfect
  6. Precise yet 100%-scoring
  7. Catering to all aspects of Visit to a Small Planet One-Act Play
  8. All the important SAQs (short answer questions) included
  9. Fully compliant with the exam pattern and requirements
  10. Multiple question variants requiring the same answer

Also read: 21 Important 1st Year English Letters Notes 2020, FA/FSC

List of the Visit to a Small Planet Question Answers

Q1: Visit to a Small Planet question answers notes English 1st year, one-act play 2
Q1: Visit to a Small Planet question answers notes English 1st year

How does Kreton prove his extraordinary powers?

Answer: Kreton proves his extraordinary powers by reading the minds of people. Also, he builds an invisible wall around himself and his spaceship.

Q2: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English paper, Visit to a Small Planet question answers
Q2: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

What is the purpose of Kreton’s visit? (Visit to a Small Planet question answers)

Answer: The purpose of Kreton’s visit is to study the behavior and emotions of earthly creatures. Also, he is fond of traveling.

Q3: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English paper
Q3: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

How much advanced is the civilization of Kreton than that of the Earth?

Answer: Inhabitants of his planet have conquered time, space, and death. People on the Earth know very little about life and matter.

Q4: Visit to a Small Planet question answers notes English 1st year Book III
Q4: Easy, exam-optimized English play 2 class 11 question answers

Can the people of the Earth compete with those of Kreton?

Answer: The people on the Earth cannot compete with those of Kreton as they cannot see the future and are unable to control the universe.

Q5: Visit to a Small Planet play question answers English 1st year Book III
Q5: Visit to a Small Planet play question answers notes

Also read: 20 Subject-Verb Agreement Rules with Examples, Exercises

How damaging is violence in life?

Answer: Violence destroys the peace and safety of society. People become fearful and human relations suffer a lot.

Q6: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English paper, Visit to a Small Planet one-act play
Q6: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

What type of life do you foresee in the year 5000?

Answer: In the year 5000, the civilization on the Earth will be closer to the civilization on Kreton’s planet. Scientific knowledge will be highly advanced.

Q7: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English paper
Q7: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

How impressive were the morals of Kreton?

Answer: Kreton was courteous and patient while answering hostile questions. He said that people on the Earth were rash and aggressive.

Q8: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English paper, Visit to a Small Planet question answer
Q8: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

What is the role of General Powers in the play?

Answer: General Powers is the symbol of American pride and arrogance. He seems to play the role of a villain in the play.

Q9: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English paper, 1st year play 2
Q9: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

Also read: 12 Types of Tenses with Examples, Formula, V-Inflections

What is the theme of Kreton’s study? (Visit to a Small Planet question answers)

Answer: The theme of Kreton’s study is to know more about humans. He has collected enough information about the Earth and its civilization.

Q10: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answer
Q10: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answers

How does Kreton impress General Powers?

Answer: Kreton impresses General Powers by reading his mind and preventing him from destroying his spaceship.

Q11: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answer
Q11: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answers

Write a note on Mr. Spelding.

Answer: Mr. Spelding is a middle-aged man. He is a broadcaster with a clear, musical voice. He worships money, power and success.

Q12: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answer
Q12: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answers

Write a note on Mrs. Spelding.

Answer: Mrs. Spelding is a passive, bored and vague lady. When Kreton’s spaceship lands, he is only concerned about her garden.

Q13: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answers
Q13: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 Class 11 question answers

Also read: The Rain Poem Summary 1st Year/10th with Complete Notes

Write a note on Ellen.

Answer: Ellen is Mr. Spelding’s daughter. She is a lively girl of twenty. She wants to marry John who is a farm owner.

Q14: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers
Q14: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet play question answers

Write a note on John.

Answer: John is a farm owner. He has no get-up-and-go. He does not want to make progress. John wants to marry Ellen.

Q15: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers
Q15: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet play question answers

Write a note on General Powers.

Answer: General Powers is a middle-aged man. He is the symbol of American pride and arrogance. Also, he lacks intellect.

Q16: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers
Q16: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers

Write a note on Kreton.

Answer: Kreton is a pleasant man in his forties, dressed in the fashion of 1860. Also, he can read minds and build an invisible wall around himself.

Q17: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers
Q17: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers

Also read: 11 Tips to Translate English to Urdu, Translation Exercises

How does the playwright expose the inferiority of the present race to that of the future?

Answer: The playwright exposes the inferiority of the present race to that of the future by highlighting the limitations of modern civilization.

Q18: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers
Q18: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers

Describe the arrival of the flying saucer in your own words.

Answer: The flying saucer appears to be a luminous object that lands in Mrs. Spelding’s rose garden. Meanwhile, a man in his forties comes out of it.

Q19: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11
Q19: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting Visit to a Small Planet question answers

Compare and contrast the people of the two planets. (Visit to a Small Planet question answers)

Answer: While the people on the Earth are in their initial phase of civilization, the inhabitants of Kreton’s planet have conquered time, space, and death. 

Q20: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11
Q20: Exam-oriented, top-scoring approach to attempting English play 2 class 11 question answers

What type of play “A Visit to a Small Planet” is?

Answer: “A Visit to a Small Planet” is an interesting and entertaining play. Moreover, it exposes the limitations of modern civilization.

Request to Readers

You are requested to give your feedback about the Visit to a Small Planet question answers (One-Act Play English 1st Year). Also, your suggestions for the further improvement of the English play 2 class 11 question answers notes or any other content are highly welcome.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *