The Oyster and the Pearl question answers play 3 English 1st year

Exam-optimized The Oyster and the Pearl Question Answers

Contents

One-Act Play The Oyster and the Pearl Question Answers Notes English 1st Year Book III

You felt the difference, didn’t you? Easy yet exam-optimized, short yet perfect, precise yet top-scoring are some of the exceptional traits that make The Oyster and the Pearl question answers stand surer and superior. Only important questions have been selected and answered by a seasoned lecturer in English.

Though the length of The Oyster and the Pearl question answers has been maintained to the minimum, each answer fully conforms to your examination requirements to earn you the maximum score. In fact, all the relevant information has been compacted into fewer words.

The English play 3 class 11 question answers notes aim at making preparation for exams ‘easier than the easiest’ for you while precisely focusing on the exam needs. So, you can rest assured to get 100% score while enjoying extra ease.

Also read:

Top 10 Exceptional Traits of The Oyster and the Pearl Question Answers

  1. Maximum wording from the question for convenience & relevance
  2. Time/tense of the question preserved
  3. Easy-to-learn yet exact
  4. Quick to comprehend
  5. Short yet standard and perfect
  6. Precise yet 100%-scoring
  7. Catering to all aspects of The Oyster and the Pearl One-Act Play
  8. All the important SAQs (short answer questions) included
  9. Fully compliant with the exam pattern and requirements
  10. Multiple question variants requiring the same answer

Also read: 21 Important 1st Year English Letters Notes 2020, FA/FSC

List of The Oyster and the Pearl Question Answers

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q1: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Where does the play take place?

Answer: The play takes place in a town O.K.-by-the-Sea in California. Most of the action of the play occurs in Harry’s shop.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q2: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Why is Harry sitting in the barber’s chair?

Answer: Harry is sitting in the barber’s chair to get a haircut. Clay, a small boy, is giving Harry a haircut.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q3: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

According to Harry, how does one bring merriment to the tired old human heart?

Answer: According to Harry, one can bring merriment to the tired old human heart by composing music, painting, writing a book, and inventing a philosophy.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q4: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What is Harry’s philosophy? OR What is Harry’s philosophy of life?

Answer: Harry’s philosophy of life is that of the take-it-easy way. One can make people happy by keeping things simple.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q5: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

How much did Harry pay for his barber shop? How long has he been in O.K.-by-the-Sea?

Answer: Harry paid seventy-five dollars for his barber shop to the seller. Harry bought the shop twenty-four years ago.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q6: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Also read: 20 Subject-Verb Agreement Rules with Examples, Exercises

How many barbers are there in O.K.-by-the-Sea?

Answer: Harry is the only barber in O.K.-by-the-Sea. It is because O.K.-by-the-Sea is a small town.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q7: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

How much does Harry charge for a haircut? (The Oyster and the Pearl Question Answers)

Answer: Harry generally charges a dollar for a haircut. Sometimes, he charges less. He even gives a free haircut to some people.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q8: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Where is Clay going?

Answer: Clay is going to the beach. He tells Harry that he wants to look for good stuff at the beach.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q9: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Why does Clay need money?

Answer: Clay needs money to support his family. He wants to get his father to come home and buy his mother a present.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q10: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What has happened to Clay’s father?

Answer: Clay’s father has left home to earn money. His father and mother are not at not on good terms because of poverty.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q11: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What does Clay want to put in the local newspaper?

Answer: Clay wants to put an ad in the local newspaper about his father who has left home. He wants him to come back.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q12: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Also read: 12 Types of Tenses with Examples, Formula, V-Inflections

Who is Miss McCutcheon? How does she feel about her job?

Answer: Miss McCutcheon is a young girl and a school teacher. She feels that teaching job needs a lot of patience and skill.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q13: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What is Miss McCutcheon looking for? How does she feel about the children of the town?

Answer: Miss McCutcheon wants to serve humanity through teaching. She does not feel happy about the children of the town as they do not want to study.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q14: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What does Harry advise her to do? (The Oyster and the Pearl Question Answers)

Answer: Harry advises her to amuse the children by singing, dancing and cooking. He advises her not to change her looks.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q15: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What kind of haircut does Miss McCutcheon want?

Answer: Miss McCutcheon wants a poodle haircut. She wants this kind of haircut to change her appearance.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q16: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Can Harry give a poodle haircut?

Answer: Harry says that he cannot give a poodle haircut. It seems that Harry refuses to give her such a haircut because he does not want to change her appearance.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q17: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

What does Miss McCutcheon think that a poodle haircut will do for her appearance?

Answer: Miss McCutcheon thinks that a poodle haircut will change her appearance. She wants to look like other girls in the town.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q18: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Where has Clark Larrabee been? How did he get to O.K.-by-the-Sea?

Answer: Clark Larrabee has been to Salinas for earning. He got to O.K.-by-the-Sea after reading an ad in the weekly ‘Gull’.

The Oyster and the Pearl question answers First Year English Play 3
Q19: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

Also read: The Rain Poem Summary 1st Year/10th with Complete Notes

What does Clark give Harry? For what purpose?

Answer: Clark gives Harry thirty dollars for his family. He asks him not to tell Clay who had given the money.

Smart, easy, exam-oriented approach to attempting paper English first year, A-level
Q20: The Oyster and the Pearl play short answers to questions

How far is it to Hollywood from O.K.-by-the-Sea?

Answer: Hollywood is at a distance of two hundred miles from O.K.-by-the-Sea. A highway leads to Hollywood.

What work does the Man do? (The Oyster and the Pearl Question Answers)

Answer: The man is a writer. While getting a haircut, he tells Harry that he writes a little bit of everything.

What did Clay find near Black Rock?

Answer: Clay found an oyster near Black Rock. He thought that there was a precious pearl in the oyster.

What does Clay believe is in the oyster? How much is its worth?

Answer: Clay believes that there is a pearl in the oyster. The pearl is worth three hundred dollars.

Does Miss McCutcheon believe that there is a pearl in the oyster?

Answer: No, Miss McCutcheon does not believe that there is a pearl in the oyster. She thinks that Clay is unaware of it.

Also read: 11 Tips to Translate English to Urdu, Translation Exercises

Why does Miss McCutcheon have a chair with three legs?

Answer: Miss McCutcheon has a chair with three legs because she found it at the beach and brought it for her school.

What kind of judge is Judge Applegarth?

Answer: Judge Applegarth once judged dogs in a fair. Since then, people in the town have been calling him Judge Applegarth.

What year is it? OR In which year did the girl come to O.K.-by-the-Sea?

Answer: It is the year 1953. Miss McCutcheon came to O.K.-by-the-Sea as a teacher in the same year.

What does Greeley have in a bottle? (The Oyster and the Pearl Question Answers)

Answer: Greelay has water in a bottle. There are a few little things in the bottle of water.

Who suggests that they should open the oyster?

Answer: Miss McCutcheon suggests that they should open the oyster to see whether there is a pearl in it or not.

Why do they want Wozzeck to come? OR Why is Wozzeck called?

Answer: They want Wozzeck to come and open the oyster to see whether there is a pearl in it or not.

How does Harry describe the inhabitants of O.K.-by-the-Sea? OR How does Harry describe the inhabitants of the town?

Answer: Harry says that the inhabitants of the town are simple and caring. They are poor but they are contented.

How does Miss McCutcheon view Harry’s thinking about the pearl in the oyster?

Answer: Miss McCutcheon thinks that Harry knows that there is no pearl in the oyster. But he intentionally hides the truth.

Why does the Judge think that Miss McCutcheon will not last as a teacher? What kind of teacher does he think is needed?

Answer: The Judge thinks that Miss McCutcheon will not last as a teacher because she is too pretty and lenient. A strict teacher is needed.

What’s is Applegarth’s complaint about the sea?

Answer: Applegarth’s complaint about the sea is that it does not offer good stuff. There are old and shabby things.

What kind of gadget does the writer describe? (The Oyster and the Pearl Question Answers)

Answer: The gadget that the writer describes is an electronic shaving machine. He says that it is worth $295.

Who buys the oyster? How much does he pay?

Answer: The writer buys the oyster without opening it. He pays three hundred dollars for it.

Does the writer open the oyster? Why not?

Answer: The writer does not open the oyster as he knows that there is no pearl in it. He just wants to help Clay’s family.

Why does Clark Larrabee return?

Answer: Clark Larrabee returns home after reading an ad in the weekly ‘Gull’. Clay puts the ad in the newspaper. 

What does the writer do with the oyster?

Answer: The writer does not do anything with the oyster. He buys it just to help Clay and his family in a respectable way.

What type of play The Oyster and the Pearl is? (The Oyster and the Pearl Question Answers)

Answer: The Oyster and the Pearl is a sentimental comedy. The play has humor, wisdom, and a happy ending.

Request to Readers

You are requested to give your feedback about The Oyster and the Pearl question answers (One-Act Play English 1st Year). Your suggestions for the further improvement of The Oyster and the Pearl question answers notes or any other content are highly welcome.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *