Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

91 IMPT Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Contents

91 Easy, Exam-Optimized Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

You felt the difference, didn’t you? Easy yet exact, short yet perfect, precise yet top-scoring are the exceptional traits that make Goodbye Mr Chips short questions answers stand surer and superior. Only important questions have been selected and answered by a seasoned lecturer in English.

Though the length of Goodbye Mr Chips short questions answers has been maintained to the minimum, each answer fully conforms to your examination requirements to earn you maximum score. In fact, all the relevant information has been compacted to fewer words.

The 91 important Goodye Mr. Chips short questions answers notes aim at making preparation for exams ‘easier than the easiest’ for you while precisely focusing on the exam needs. So, you can rest assured to score 100% while enjoying extra ease.

Also read: 400 English MCQs for Class 12 with Answers – Synonym, Preposition, Grammar

Exceptional Traits of 91 Important Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

  1. Easy-to-learn yet exact
  2. Short yet standard and perfect
  3. Precise yet 100%-scoring
  4. Catering to all aspects of Goodbye Mr. Chips (melodrama)
  5. All the important SAQs (short answer questions) included
  6. Maximum wording from the question for convenience & relevance
  7. Fully compliant with the exam pattern and requirements
  8. Multiple question variants requiring same answer

Also read: Easiest 2nd Year English Notes Book 2 Question Answer

List of the 91 Important Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Easy yet exact, short yet perfect, precise yet top-scoring are the exceptional traits that make Goodbye Mr Chips short questions answers stand superior.
Q1: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

What kind of person Mr. Wetherby was?

Answer: Mr. Wetherby was a very kind, fatherly and hardworking person. He encouraged Mr. Chips to serve Brookfield with devotion.

Q2: Short Answers to Questions Goodbye Mr. Chips
Q2: Short Answers to Questions Goodbye Mr. Chips

What did Dr. Marivale say about Chips’ health? OR What did Dr. Marivale usually say about Chips’ health on his fortnightly visits?

Answer: Dr. Merivale used to say that Chips was fitter than he. He further said that Chips would die a natural death.

Q3: Goodbye Mr. Chips Short Answers to Questions
Q3: Goodbye Mr. Chips Short Answers to Questions

Why was Mr. Chips popular with the people? OR Why was Mr. Chips popular with the students?

Answer: Chips was popular with the people because he served Brookfield with devotion and taught over three generations of students.

Q4: Exam-oriented approach to answering short-answer questions
Q4: Exam-oriented approach to answering short-answer questions

What were Chips’ feelings on the death of his wife? What change did the death of his wife bring in his nature?

Answer: Mr. Chips lost his charm after the death of his wife. He suddenly looked very old. He said, “My wife is dead, and my child is dead, and I wish I were dead myself.”

Q5: Good-bye Mr. Chips short answers to questions
Q5: Good-bye Mr. Chips short answers to questions

How did Katherine influence Chips after their marriage? OR How did Katherine change Mr. Chips? How did Katherine Change Chips’ life? OR What change did Katherine’s marriage bring about in Chips’ life and work?

Answer: Katherine had a healthy influence on Chips after their marriage. His personality, discipline and humour improved.

Q6: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q6: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

What was Chips’ reaction to Ralston’s allegation? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Chips’ reaction to Ralston’s allegation was defensive. But when Ralston asked him to retire, Chips lost his temper and a row started.

Q7: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q7: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Why did students, teachers and parents turn against Ralston?

Answer: Students, teachers and parents turned against Ralston because he had insulted Mr. Chips. All of them loved and respected Chips.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q8: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

What happened to Mr. Chips in 1913?

Answer: In 1913, Chips had bronchitis. So, he remained off duty for nearly the whole of the winter term. In the same year, he decided to retire.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q9: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

When did Mr. Chips think of getting retirement?

Answer: Mr. Chips thought of getting retirement in 1913 when he became ill with bronchitis. He was sixty-five at the time of retirement.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q10: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

What kind of retired life did Mr. Chips live? OR What were the activities of Mr. Chips after retirement? OR What were the quiet enjoyments of Mr. Chips at Mrs. Wickett’s house?

Answer: Mr. Chips lived a busy retired life. He used to enjoy reading novels, recalling past events, and serving the students and teachers.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q11: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Also read: Essay on a Rainy Day in Summer for Class 12 with Quotations

What was Chips’ will? OR When did Mr. Chips make his will? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: In his will in 1930, he gave some property to Mr. Wickety. He donated the remaining property for an entrance scholarship to the school.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q12: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Who were the favourite authors of Katherine?

Answer: George Bernard Shah and Henric Ibsen were the favourite authors of Katherine. They were great writers.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q13: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

What did Cartwright say about Chips’ children?

Answer: Cartwright said that the poor man, Mr. Chips, had no children. In reply, Chips murmured that all his students were his sons.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q14: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Who was the boy who came to see Mr. Chips when Mrs. Wicket had gone to see her relatives? OR Who was Linford?

Answer: Linford was the boy who came to see Mr. Chips when Mrs. Wickett had gone to her relatives. He was the last boy to meet Mr. Chips before his death.

Goodbye Mr Chips Short Questions Answers
Q15: Goodbye Mr Chips Short Questions Answers

Who was standing outside and what did he say when Chips had a row with Ralston in Ralston’s office? OR How did people come to know about the row between Ralston and Chips?

Answer: A small boy was standing outside waiting to meet Ralston. He heard about Chips’ insult and quickly spread the news.

Q16: Exam-oriented approach to answering short-answer questions Goodbye Mr. Chips
Q16: Exam-oriented approach to answering short-answer questions

Write a brief note on Mr. Meldrum. (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Mr. Meldrum was as efficient as Wetherby. He respected Mr. Chips. He remained headmaster of Brookfield for 30 years and died of pneumonia in 1900.

Q16: Exam-oriented approach to answering short-answer questions Good-bye Mr. Chips
Q17: Exam-oriented approach to answering short-answer questions

Who was Ralston? OR What were the Qualities of Ralston? OR What kind of man was Mr. Ralston? OR What sort of person was Mr. Ralston? Write a brief not ont eh personality of Mr. Ralston.

Answer: Ralston joined Brookfield as headmaster in 1900 at the age of 37. He was ambitious and energetic but unkind and cruel. He left the school in 1911.

Q18: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q18: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

Describe the quarrel between Ralston and Mr. Chips. OR What allegations did Ralston put on Chips? What were Ralston’s objections against Mr. Chips? OR Why did Ralston want Mr. Chips to retire?

Answer: Ralston accused Chips of inefficiency, old teaching method, and disobedience. When he asked him to resign, Chips lost tamper and a quarrel started between them.

Q18: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions
Q19: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

What would Linford remember about Chips?

Answer: Linford would remember the tea Mr. Chips offered him. He would also remember the last words of saying “Goodbye”.

Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips
Q20: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

Write a brief note on Mr. Chips. OR Sum up the qualities of Chips as a teacher.

Answer: Mr. Chips was a popular teacher at Brookfield. He taught three generations of students. After retirement, he lived at Mrs. Wickett’s. He was devoted and hospitable.

Q21: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips
Q21: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

Also read: Essay on a Rainy Day in Winter for Class 12 with Quotations

When did Mr. Chips receive his farewell party? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Mr. Chips received his farewell party at the time of his retirement in 1913. The school authorities gave him a hearty farewell party.

Q22: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips
Q22: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

How much time did Chips spend at Brookfield?

Answer: Mr. Chips spent over forty years at Brookfield. After his retirement, he lived near Brookfield and remained connected to his students and school staff.

Q23: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips
Q23: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

Whom did Ralston meet in London and what did he tell?

Answer: Ralston met wealthy people in London and convinced them to send their children to Brookfield as the school was progressing.

Q24: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Good-bye Mr. Chipping novel
Q24 Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

How popular was Katherine Bridges at Brookfield?

Answer: Katherine Bridges was very popular among students and teachers at Brookfield. Even the wives of the masters loved her.

Q25: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodby Mr. Chips novel
Q25: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

What sort of man was Chips before marriage? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Mr. Chips was a dry and charmless man before marriage. He was a conservative and hated women. He was not popular at the school.

Q26: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips novel
Q26: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

Write a note on Chips’ humor. OR How did Chips earn the reputation of a good jester?

Answer: Chips used occasional jokes in his class. He also cut jokes about his students and there used to be huge laughter in the class.

Q27: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips English novel
Q27: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

What did boys like about Mr. Chips?

Answer: Boys liked the devotion and hospitality of Mr. Chips. They were very attached to him as he loved them as his own sons.

Q28: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips English novel
Q28: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

When and how did Katherine Bridges die? OR When did Katherine and her child die?

Answer: Katherine and her child died during childbirth on 1st April 1898. Chips was fifty years old at that time.

Q29: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions Goodbye Mr. Chips English novel
Q29: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

What does Greenwich time mean?

Answer: Greenwich time means the mean solar time counted from midnight at the Royal Observatory in Greenwich, London.

Q30: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions English novel
Q30: Easy, exam-optimized approach to giving short answers to questions

What kind of April foolery did boys play upon Chips? OR What type of letters did Chips receive on 1st April 1898?

Answer: Boys played 1st April foolery upon Chips by sending him lots of letters with empty sheets. He thought it to be very strange.

Q31: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q31: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

Also read: 20 Subject-Verb Agreement Rules with Examples, Exercises

What did Chips say to Lloyd George when he came to Brookfield as the guest of honour?

Answer: Lloyd George was Chips’ old student and the Prime Minister of Britain. Chips said to him that he had improved a great deal.

Q32: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q32: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

When and why did Ralston leave Brookfield? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Ralston left Brookfield in 1911 as he was not comfortable at the school after his row with Chips. He claimed that he had got a better job.

Q33: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q33: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

Who invited Chips to join Brookfield again and why? Why did Mr. Chips join the Brookfield school again? OR What request did Chatteris make to Mr. Chips? OR What did Chatteris expect from Chips?

Answer: Chatteris invited Chips to join Brookfield again in 1916 because many teachers had gone to the war field.

Q34: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q34: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What kind of people did Brookfield supply?

Answer: Brookfield supplied teachers, judges, priests and other kinds of people who contributed to the glory of England.

Q35: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q35: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

How was Mr. Chips’ room decorated at Mrs. Wicket’s house?

Answer: Mr. Chips’ room was decorated with a school-masterly taste. There were bookshelves, trophies and a Turkey carpet laid on the floor.

Q36: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q36: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What kind of books did Mr. Chips read? OR What kind of books were found in Mr. Chips’ room?

Answer: Chips read detective novels, old books of Latin and Greek and books on the philosophers like Aristotle.

Q37: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q37: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

Where did Mr. Chips stay in Lake District? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Mr. Chips stayed at a farmhouse in Lake District. He had gone there with his colleague Rowden for an outing.

Q38: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q38: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

How did Mr. Chips feel in the company of women? OR Narrate Chips’ opinion of the new woman of the nineties.

Answer: Mr. Chips felt very restless in the company of women. He called the modern women of the nineties “Monsters” who filled him with horror.

Q39: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q39: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

Was Katherine pleased with Chips being a teacher?

Answer: Yes, Katherine was pleased with Chips being a teacher. She liked the teaching profession and believed in Chips’ abilities.

Q40: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q40: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What sort of gown did Chips wear after the death of Katherine?

Answer: Chips wore a tattered gown after the death of Katherine. He did not care about his personal appearance.

Q41: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q41: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

Also read: 12 Types of Tenses with Examples, Formula, V-Inflections

How did Chips change his house after the death of his wife?

Answer: Chips changed his house after the death of his wife. He left his apartment in School House and went back to his bachelor quarters.

Q42: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q42: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

Who was Sir John Rivers? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Sir John Rivers was the chairman of the Board of Governors. He was also an old student of Chips.

Q43: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q43: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

When was the structure of the Brookfield rebuilt and extended?

Answer: The structure of Brookfield was rebuilt and extended during the rule of George I. Large additions were made.

Q44: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q44: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

How did Mr. Chips end up his career in the Brookfield? OR “A decent career decently closed.” Comment.

Answer: Mr. Chips ended up his career in the Brookfield in a decent way. He was given a farewell party, a writing desk, a clock, and a cheque.

Q45: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q45: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What was Katherine’s physical appearance? OR Describe Katherine. OR Describe Katherine Bridges’ physical grace.

Answer: Katherine was a young girl with an attractive personality. She had blue flashing eyes, smooth hair and freckled cheeks.

Q46: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q46: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

How did Mr. Chips come across Katherine? OR What happened to Chips when he ran to help Katherine? OR How did Mr. Chips remember about the scene in the Lake District?

Answer: In Lake District, Chips saw a girl waving from a rock. Chips thought she was in trouble. He rushed to save her but injured his own ankle. Then she came to help him.

Q47: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q47: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What is the most interesting incident of the novel?

Answer: The most interesting incident of the novel is the unexpected meeting between Chips and Catherine and their marriage. Before this, Chips hated women.

Q48: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q48: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What did the chairman tell Mr. Chips? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: The chairman told Mr. Chips that he and the governors were with him. He could continue teaching till his death.

Q49: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q49: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

What was Chips’ reaction when Chatteris told him about his problems at the school?

Answer: When Chatteris told him about his problems at the school, he promised to help him. He decided to join the school again.

Q50: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers
Q50: Exam-optimized Goodbye Mr. Chips short questions answers

How did Mr. Wetherby advise Chips on the day of his interview at Brookfield?

Answer: On the day of his interview, Mr. Wetherby advised Chips to improve his discipline and adopt a strict attitude from the first day.

Also read: 21 Important 1st Year English Letters Notes 2020, FA/FSC

What mischief was made in the very first class of Chips at Brookfield? OR How did Chips treat Colley? OR How did Mr. Chips punish his first class at Brookfield?

Answer: In the very first class of Chips at Brookfield, a student named Colley dropped the lid of a desk. Chips punished him by giving him a hundred lines.

How did Katherine help Chips in the matter of discipline?

Answer: Katherine asked Chips to be kind to students. Also, he asked him to be strict with those who created trouble.

What is rissole? What joke did Chips make about it? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Rissole is a fried cake of minced meat and breadcrumbs. Chips used to call it “abhorrendum” as his latest joke.

What were the two things Chips had never done in life?

Answer: The two things Chips had never done in life were travelling by air and participating in a talky show.

When and why did Chips go abroad?

Answer: Chips went abroad (Germany) in 1913 for the treatment of his disease of lungs.

What was the favorite newspaper of Mr. Chips?

Answer: The favourite newspaper of Mr. Chips was the Times. He liked it because it published articles on Latin and Greek history.

What did Chips see around him when he awoke after being unconscious?

Answer: When he awoke after being unconscious, Chips saw Dr. Marivale, Mrs. Wickett, Mr. Cartwright and old Buffles around him.

Who was Mr. Chips’ doctor and how often he visited Chips? OR Who was Merivale?

Answer: Dr. Merivale was Chips’ doctor. He used to visit Chips every fortnight for his medical examination.

Write a few sentences about Chips’ farewell speech.

Answer: Chips’ farewell speech was full of jokes and Latin and Greek sentences. He narrated past events about himself and his students.

Also read: 11 Tips to Translate English to Urdu, Translation Exercises

Why did Mr. Chips not like his stay at Melbury School?

Answer: Mr. Chips did not like his stay at Melbury School because he was teased there a great deal. His discipline was weak.

What was Chips’ main ambition?

Answer: In his twenties, Chips’ main ambition was to become a headmaster. Later he realized that he was unfit for the post.

Was Chips really an ambitious teacher? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Yes, Chips was really an ambitious teacher. He worked hard and did his teaching job with devotion.

What did Mr. Chips serve to the boys?

Answer: Mr. Chips usually served the boys with walnut cake, biscuits and ice cream. He loved his students as his own sons.

Why did Katherine visit Mr. Chips daily?

Answer: Katherine visited Mr. Chips daily because he had injured his ankle to save her from a dangerous rock.

What kind of modern opinion did Katherine have?

Answer: Katherine had the modern opinion of giving women right to vote, freedom and admission to universities.

From where was Katherine married?

Answer: Katherine was married from the house of her aunt in Ealing. It was because she had no parents.

What was Chips’ behaviour with students after Katherine’s death?

Answer: Chips’ behaviour with students changed after Katherine’s death. Sometimes, he forgave students as he remembered Katherine’s advice to be kind.

Why did Mr. Chips refuse the condolences of the people? OR Why did Mr. Chips refuse to accept condolences on Katherine’s death?

Answer: Mr. Chips refused the condolences of the people because he wanted to get used to things before hearing the kind words of others.

How was the row between Chips and Ralston solved? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: The row between Chips and Ralston was solved by the chairman of the Board of Governors. Chips was victorious.

What was Mrs. Wickett’s job at Brookfield?

Answer: Mrs. Wickett was the in charge of linen room at Brookfield. She had got enough money before leaving the job.

Also read: Award-winning Persuasive Speech on Poverty for Students

Why did Katherine like Mr. Chips?

Answer: Katherine liked Mr. Chips because he was a simple and good-natured person. Also, she liked his smile.

What did Katherine say to Mr. Chips a night before their wedding?

Answer: A night before their wedding, Katherine asked Chips whether she should call him sir or Mr. Chips. Also, she said, “Goodbye Mr. Chips”.

Give a brief account of air strikes at Brookfield.

Answer: During the air strike, Brookfield seemed to have uprooted from its foundations as many bombs fell in and outside the building.

How did Mr. Chips spend his money after the retirement?

Answer: After the retirement, Mr. Chips spent his money on fulfilling his needs and serving new students and guests. Also, he founded a scholarship fund for students.

What were Chips’ feelings after Linford’s departure? OR Who uttered the words “Good-bye Mr. Chips” and what was his reaction to these words?

Answer: After Linford’s departure, Chips remembered Katherine as saying “Good-bye Mr. Chips”. Tears began to roll down his cheeks.

How did Chips enjoy sleep? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Chips spent most of his time enjoying sleep and remembering the past events. He led a peaceful life.

Who were the “Stink Merchants”? Who was Burrow?

Answer: “Stink merchant was the nick name of Burrow who was a pale and weak science master. Also, Chips called them “Stick Merchants” who made bombs.

Why was Chips not made the permanent headmaster?

Answer: Chips was not made the permanent headmaster of Brookfield as he himself believed that he did not deserve that post.

What happened when the fatal disease “German Measles” spread? OR What happened in 1880?

Answer: When the fatal disease “German Measles” spread in 1880, many students went down with it. The Big Hall was turned into a hospital ward.

Did the house mastership prove useful and productive for Mr. Chips?

Answer: Yes, house mastership proved very valuable for Chips. He got the chance to interact with students and enjoy his time.

Also read: 30+ Advantages/Disadvantages of Fashion Essay in Detail

Who was Mrs. Wickett? (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Mrs. Wickett was the in charge of the linen room at Brookfield. Also, she was the land lady of Mr. Chips.

What happened when Katherine suggested a match between the mission and Brookfield?

Answer: When Katherine suggested a match between the mission and Brookfield, everyone opposed it. They thought the mission boys were inferior.

What was the financial condition of Mr. Chips?

Answer: The financial condition of Mr. Chips was sound. He had enough pension and could buy anything he liked. He led a comfortable life.

How did Mr. Chips become an acting head of Brookfield?

Answer: Chips twice served as acting head of Brookfield. He became head in 1900 after the death of Meldrum and again in 1917 on Chatteris’ illness.

When did Mr. Chips die?

Answer: Mr. Chips died in 1933 at the age of eighty-five. He died a natural death and had no serious illness.

What were the last words of Mr. Chips?

Answer: The last words of Mr. Chips were that he had thousands of children in the form of students and all of them were boys.

What were Chips’ views about Greek and Latin?

Answer: Chips considered Greek and  Latin as classical subjects. He never thought them to be dead languages and taught them for many years.

Describe Brookfield school. (Goodbye Mr Chips Short Questions Answers)

Answer: Situated in the Brookfield village, Brookfield was a good school of second rank. It was established during the rule of Elizabeth I and saw many ups and downs.

What fate did the other masters suffer when Ralston didn’t like them?

Answer: Ralston didn’t like the other masters and insulted them. He even expelled many of them from the school.

What role did the Brookfield boys play during the Railway Strike?

Answer: During the Railway Strike, the Brookfield boys play an important role. They patrolled the railway line as stones were being thrown at trains.

Also read: 70+ Advantages of Internet in Points and Essay in Detail

Why did Chips like summer the most?

Answer: Chips liked summer the most because it was suited to his temperament. He faced lung problems and didn’t like winter.

Request to Readers

You are requested to give your feedback about the Goodbye Mr Chips Short Questions Answers. Your suggestions for the further improvement of the Mr. Chips question answer notes or any other content are highly welcome.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *